12.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, април 28, 2024

Преди 10 години във Варна нямаше розов пеликан, а зелена котка

Най-четени

Още публикации

Малко варненци си спомнят, че преди 10 години във Варна имаше друго животно атракция, а не розов пеликан на крайбрежната алея. Става дума за зелена котка, която се появи в района Червен площад и стана хит за няколко месеца.

Текст от статия на Vesti.bg:

Котка с яркозелена окраска, която живее на улицата във Варна, за няколко дни успя да се превърне в онлайн звезда.

За странния й цвят писаха „Дейли мейл„, „Дейли телеграф„, „Хъфингтън поуст„, и дори „Индипендънт„.

Видео с животното, което изглежда в чудесно здраве въпреки цвета си, бе излъчено и от руската „Eр Те“ (RT). Медиите се напълниха с теории за това как котката се е сдобила с цвета си.

Варненци си имат и „Фейсбук“ група, чиято цел е да бъде открит виновникът за това тя да изглежда така. Според много жители на морската столица става дума за вандализъм. 

Според някои от хората в групата котката понякога спи на място, където има оставена боя на прах, разтваряща се при дъждовно време, защото от ден на ден цветът й ставал все по-зелен.

Според ветеринари е възможно да става дума за готварска боя, тъй като котките се мият с близане и ако препаратът не е безвреден, последиците биха били фатални.

снимка:  RT

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации