15.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

вторник, април 30, 2024

Пеевски премиер с подкрепа от ГЕРБ и ИТН, ако президентът връчи мандат на ДПС въпреки „Мистър Магнитски“ и „Мистър Кеш“

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

Делян Пеевски, съпредседетел на ДПС и председател на ПГ на Движението, може да стане премиер с подкрепата на ГЕРБ и ИТН, ако президентът Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на правителство на партията.

Пеевски вече обяви, че е готов да стане премиер с „Направете ме премиер още днес, готов съм и ще се справя“, когато беше кризата със снегопочистването в София.

Асен Василев даде заявка, че ПП-ДБ няма да подкрепи мандата на ГЕРБ, а Бойко Борисов каза, че правителство с втория мандат не може да има.

Така остава вариантът с третия мандат. Рая Назарян от преговарящия екип на ГЕРБ заяви, че партията може да подкрепи трети мандат за съставяне на кабинет.

Въпросът е на кого ще връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство президентът. Досега винаги е връчвал третия мандат на БСП.

Корнелия Нинова обаче обяви, че БСП няма да участва в съставяне на правителство в този парламент и е за предсрочни парламентарни избори.

„Възраждане“ и ИТН също обявиха, че са за предсрочен парламентарен вот.

Така остава ДПС като опция за съставяне на правителство в третия мандат.

Очевидно е, че кандидат-премиер от ДПС ще бъде съпредседателят на партията Делян Пеевски. Ако президентът връчи третия мандат на ДПС въпреки „Мистър Магнитски“ и „Мистър Кеш“, Пеевски може да стане премиер с подкрепата на ГЕРБ и ИТН.

bgsniper.com

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации