16.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, април 29, 2024

Расте броя на жертвите от терористичната атака край Москва, 11 са задържани

Най-четени

Още публикации

Броят на загиналите при терористичната атака край Москва нарасна на 93 души, съобщиха руските власти.

11 души са задържани, включително четиримата преки участници в терористичната атака в „Крокус сити хол“.

Това е докладвал началникът на руската служба за сигурност ФСБ Александър Бортников на президента на Русия Владимир Путин. Съобщението бе поместено тази сутрин на официалния сайт на Кремъл.

Припомняме, в петък вечер, няколко въоръжени мъже нахлуха в културния център „Крокус сити хол“ в предградието на Москва и откриха стрелба с автоматично оръжие. По-късно имаше взрив и голям пожар.

По данни на Министерство на здравеопазването на Русия 115 души от посетителите на събитията в „Крокус“ са хоспитализирани, като 5 от тях са деца. 60 от пострадалите са в тежко състояние. Здравната служба на Подмосковието публикува обаче списък с имената на 145 пострадали. Министерството на извънредните ситуации пък предостави списък с 99.

Кратко видео, разпространено тази сутрин от Държавния следствен комитет на Русия, показва как разследващите изземат от сградата оръжия, в това число и автомат „Калашников“, както и колани и пълнители с куршуми и боеприпаси. Вижда се как разследващите събират чували с гилзи.

Видеото е придружено с кратък текст, че оперативните действия на място продължават и се извършва оглед на телата на загиналите.

Предстои да бъдат прегледани всички записи от видеонаблюдението.

ДАЕШ, афганистанският клон на ислямската организация, в изявление пое отговорност за извършения терористичен акт. В кратко изявление се посочва, че хората й са се прибрали невредими.

Снимка: Ютуб

Източник: moreto.net

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации