14.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, май 3, 2024

Черно море Тича „катастрофира“ в зала „Христо Борисов“ 

Най-четени

Още публикации


Черно море Тича допусна тежка загуба от Рилски спортист с 60:107 (14:19, 13:23, 9:29, 24:36) в мач от Първата шестица на 26-ия кръг от Националната баскетболна лига, изиграл се тази вечер в зала „Христо Борисов“ във Варна.

ПЪРВА ЧАСТ

За първите две минути единствено домакините успяха да вкарат два коша, повеждайки с 4-0. Първите две точки за Рилски дойдоха при оставащи 7:25 минути до края на частта, когато капитанът на тима Чавдар Костов беше фаулиран и успя да реализира двата наказателни удара. Кош на Джон Флорвиъс изравни резултата (4-4), а веднага след това гостите поведоха с 6-4 след кош на Мирослав Васов. 3:26 минути преди края резултатът беше 9:9, но кош на Морис Крийк върна преднината на „моряците“ (11-9). Бързо след това Алекс Симеонов възстанови равенството, след като беше фаулиран, вкарвайки и двата фаула. В крайна сметка след 10 минути игра във Варна Рилски спортист води с 19:14 на Черно море.

ВТОРА ЧАСТ

Още в първите минути на втората част варненци намалиха пасива си до точка (18-19), след тройка на Костадин Лазаров и един реализиран фаул от Мартин Йорданов. Гостите обаче бързо увеличиха преднината си на 8 точки (26-18), при оставащи малко повече от 7 минути до края. Въпреки това баскетболистите на Кирил Болшаков продължаваха да намират начини да дишат във врата на съперника си и след само минута пасивът им беше само 3 точки. Играчите на Любомир Киров обаче отново вдигнаха разликата, този път до 9 точки , при оставащи малко повече от 5 минути до паузата, не трябваше и много време, за да скочи и до 14 точки (38-24). На почивката двата отбора се оттеглиха при резултат 42-27 в полза на гостите от Самоков.

ТРЕТА ЧАСТ

Гостите продължават да демонстрират завидно самочувствие в срещата и вече водят с 21 точки (51-30). Домакините не успяват да намерят противодействие срещу тях и позволяват разликата да става все по-притеснителна, като тя е 27 точки, при оставащи 3:28 минути преди края на частта. Малко след това скочи и до 35 точки преди последната четвърт.

ПОСЛЕДНА ЧАСТ

В първите минути на последна част нищо не изглеждаше по-различно на паркета в зала „Христо Борисов“. Въпреки опитите на домакините да се върнат в мача, те не успяваха да завържат интрига в срещата. Преднината на гостите стана 44 точки, като самоковци дори успяваха да я увеличат на моменти. В играта на „моряците“ пък нищо не се получаваше, като в крайна сметка те отстъпиха с 47 точки на своя съперник, който се оказа непреодолим.

Алекс Симеонов беше най-резултатен за Рилски спортист с 20 точки, 19 вкара Христо Бъчков, Джоузеф Лоусън се разписа с 15 точки.

За Черно море Тича Къртис Джоунс беше над всички с 20 точки, а 12 добави Аверил Ъгба.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА: Аверил Ъгба, Къртис Джоунс, Костадин Лазаров, Мартин Коцев, Марин Маринов

РИЛСКИ СПОРТИСТ: Майкълин Скот, Джон Флорвиъс, Чавдар Костов, Алекс Симеонов, Мирослав Васов

снимка: Черно море Тича

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации