27.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, юли 19, 2024

Джо Байдън продължава да води с 3% пред Доналд Тръмп

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

Президентът на САЩ Джо Байдън има малка преднина пред бившия президент Доналд Тръмп. Това съобщи АП. Агенцията се позова на ново проучване на университета „Куинипиък“.

Според него Байдън се ползва с подкрепата на 48% от избирателите, докато Тръмп има подкрепата на 45%.

В същото време, когато анкетата се разширява и включва независимия кандидат Робърт Ф. Кенеди-младши и кандидатите от трети партии Джил Стайн и Корнел Уест, Тръмп изпреварва Байдън с 39% срещу 38%.

Проучването показва, че Кенеди-младши е подкрепян от 13% от избирателите, Стайн – от 4%, а Уест – от 3%.

По-рано бившият президент на САЩ заяви, че участието в предизборната надпревара на Кенеди-младши ще се отрази благоприятно на перспективите на Републиканската партия.

„Кенеди-младши е най-левият кандидат в надпреварата. (…) Мисля, че това означава, че той ще открадне част от електората от кроткия Джо Байдън, което ще бъде голяма услуга за Америка“, цитира „Хил“ откъси от изявлението на Тръмп в неговата социална мрежа „Истина“.

Това е в полза на движението MAGA („Да направим Америка отново велика“)“, казва бившият президент на САЩ.

Проучването е проведено сред 1407 регистрирани гласоподаватели в цялата страна от 21 до 25 март. Допустимата грешка е 2,6 процентни пункта.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации