23.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

вторник, май 7, 2024

Иван Гешев ще участва в следващите парламентарни избори

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

Да махнат главния прокурор, преди да арестува Бойко Борисов, и да овладеят съдебната система чрез конституционни промени, орязващи президентските правомощия, са най-видимите резултати от управлението през последните девет месеца.

Това заяви в Благоевград Иван Гешев, който представи инициативата „1 000 000 гласа за мир“ и потвърди, че създаденият от него „Граждански блок“ ще участва в предстоящите извънредни парламентарни избори.

Имало е изтичане на информация, че главният прокурор е подготвял искане за снемане на имунитета на лидера на партия ГЕРБ Бойко Борисов и за неговия законен арест, заяви на пресконференция в Благоевград Гешев, който коментира управлението през последните девет месеца така:

„Единственият успех на тези 9 месеца е, че успяха да махнат главния прокурор, защото ги е страх, че Борисов най-вероятно щеше да бъде арестуван и защото искаха да си решат политическите проблеми. Вторият резултат е, че промениха незаконно Конституцията и ограничиха правомощията на президента. Борбата в момента е за контрол върху съда и прокуратурата. Промениха си така, както устройва ГЕРБ и ДПС“.

Иван Гешев потвърди, че създаденият от него „Граждански блок“ се готви за участие в изборите със силни граждански листи:

„Категорично заявявам, че ще участваме на избори. По какъв начин – ще преценим. При спазване на закона. Дали ще използваме партия мандатоносител, дали ще направим коалиция, това няма значение“.

В Благоевград Гешев представи инициативата „1 000 000 гласа за мир“, чиято цел е да защити българския национален интерес от евентуално въвличане на страната ни във война:

„Мисля, че ще бъде подкрепена от българите, защото това не е имагинерна опасност, това е реална опасност. Работи се сериозно ние да бъдем въвлечени във война“.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации