17.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, април 27, 2024

Кирил Петков към Румен Радев: Нека изборите да са „2 в 1“

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

С призив към президента се обърна съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. Той се надява Руме Радев да ускори възможно най-много процедурата по назначаване на служебен кабинет, така че предсрочните парламентарни избори да съвпаднат с европейските. Това ще спести на бюджета 100 млн. лв., каза той, цитиран от БНТ

Петков отхвърли предложението на ГЕРБ да обсъдят предварително конкретна фигура за служебен премиер, която да препоръчат на президента Радев.

„Всеки трябва да си поеме отговорността по конституция. Президентът – в момента е негов ред“.

Аз се надявам, че в разговорите между президента и потенциалните служебни премиери, всеки потенциален кандидат ще поеме отговорността. Тук не е въпрос само на желание да си служебен премиер, а и отговорност. Надяваме се консултациите да се случат в ускорен порядък, така че да имаме шанс да спестим 100 млн.лв.

Гледайки различните варианти за премиери – нещото, което ни притеснява и трябва да променим, е, че в тези институции не трябва да има ярки политически лица. Това беше борбата – да направим всички тези институции, които в момента са политически, с експерти и независими“, посочи Петков.

Той допълни, че ПП-ДБ ще се противопостави на евентуални опити за попълване на състава на регулаторите в предизборна обстановка.

„Не съм съгласен с това, че сега като е мътна водата, преди изборите, да се опитаме регулаторите на бърза ръка да ги направят. Договорът беше за ясна и прозрачна процедура. От наша гледна точка няма да стане в мътна вода риба да се лови“, посочи той.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации