17.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, април 27, 2024

От ИТН зависи кога ще са изборите

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

Това Биков смята, че срокът за насрочване на парламентарни избори не е изтърван и не би трябвало да се създава напрежение по тази тема.

Имо достатъчно време, особено ако днес от „Има такъв народ“ върнат веднага третия мандат, който президентът ще им връчи. Изборите може да са две в едно, може да се проведат на 2 юни, каза в „Здравей, България“ депутатът от ГЕРБ.

Биков добави още, че според него не сме изправени пред конституционна криза, за което предупреди и държавния глава, предвид тези промени в Конституцията, които бяха приети и за които има доста неизяснени въпроси.

Всъщност има нова конституционна процедура и в нея е разписано ясно кои хора биха могли да заемат поста служебен министър-председател. Доколкото видях вчера и президентът ще се съобрази с това и не мисля, че в момента има конституционна криза, коментира по Нова Тв Биков.

Той напомни, че позицията на ГЕРБ при приемането на Конституцията е била свързана със служебното правителство – да се ограничи до непрекъсваемост мандата на Народното събрание и по този начин да се даде възможност на парламента да контролира служебния кабинет, за да не бъде той безконтролен.

В крайна сметка обаче от ГЕРБ като коалиционен партньор са се съобразили с конституционното мнозинство и са приели предложението на ПП-ДБ, макар и досега да са убедени, че в него има слабости.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации