16.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, април 28, 2024

Златната варненска грация Елвира е целуната от Бога

Най-четени

Още публикации

Звездната варненска грация Елвира Краснобаева ще подкрепи съотборничките си от КХГ „Грация“ на държавното отборно първенство по художествена гимнастика от днес до 31-ви март в София.

Краснобаева е само на 16 години, но в дебюта си във възраст “жени” триумфира със злато в многобоя на Световната купа и на топка, постижение и резултат в десетгодишния тандем и изключителна симбиоза и приятелство с нейния треньор Светлана Юриевна.

От 2014 г. Елвира започва да тренира във варненския клуб по художествена гимнастика “Грация”, и от малка тя е на състезателния килим и печели множество медали и призове от десетки международни турнири в България и чужбина по FIG (Международна федерация по гимнастика).

Пет пъти е държавен шампион на България, а колекцията само от златни медали на Елвира надхвърля 200 отличия.

“Тя е от тези гимнастички, които още щом ги видиш си казваш, че е целуната от Бога – толкова много талант, интелект и красота, събрани на едно място, казва за нея Светлана Юриевна.

И въпреки че е за първа година в категория “жени” в националния отбор на България, всички са категорични, че успехите, купите и медалите за нея са въпрос на много малко време.

Ето какви успехи извоюва през последните 3 години в националния отбор и от името на Варна Елвира:

Европейска титла за девойки-индивидуално на обръч и 2 място – сребърен медал на топка от Европейското първенство по художествена гимнастика в Тел Авив (Израел) 2022 г.

Първа Световна титла за България при девойки – индивидуално на топка и Първа Световна титла за България в отборната надпревара на Световното първенство в Клуж – Напока (Румъния) 2023 г.

До момента за 2024 г. Елвира Краснобаева стартира с абсолютно всички 5 златни отличия в многобоя и на отделните уреди, на Международния турнир „Premium Cup“ в Дубай през февруари.

През март на Гран при „Тарту“/Естония Елвира се пребори за сребърен медал в многобоя, сребърен на обръч и бронзов медал на лента.

А две седмици по-късно 22-24 март на Световна купа „Палео Фалиро“/Гърция Елвира грабна шампионската титла в многобоя, и се окичи с още едно злато на обръч и два сребърни медала на бухалки и лента.

снимка: КХГ „Грация“

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации