16.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, април 27, 2024

Черно море не успя да се класира за полуфиналите

Най-четени

Още публикации

Отборът на Дея спорт (Бургас), който спечели първото място в редовния сезон, успя да се класира за полуфиналните плейофи в Efbet Супер Волей. Момчетата на Франческо Кадеду удариха у дома Черно море (Варна) с 3:0 (25:11, 25:19, 25:17) в третия решаващ мач от 1/4-финала помежду им, игран тази вечер в зала „Младост“.

Така Дея спорт спечели плейофната серия с 2-1 победи и продължава напред към полуфиналите. Там бургазлии ще спорят с ЦСКА, който на 1/4-финалите отстрани Монтана след 2-0 победи. Първата среща между Дея спорт и „червените“ ще бъде във вторник (2 април) в Бургас.

От друга страна Черно море отпада от надпреварата за титлата, като ще завърши на 8-о място в крайното класиране, на което място приключи и след редовния сезон.

В началото на първия гейм Дея спорт успя да поведе с 4:1 след сгрешен сервис на Симеон Димитров от гостите последван от отлична блокада на Тодор Димитров и силен ас на Валентин Братоев. Разликата нарасна до 9:4 след атака на Тодор Димитров и контра блок-аут на Лукаш Мадалос. Това пък накара треньорът на Черно море Пламен Христов да поиска прекъсване. Въпреки това, последваха две успешни контри на Георги и Валентин Братоеви и 11:4. Нова директна точка от сервис, този път на Тодор Димитров – 12:4 и втори тайм-аут за Пламен Христов.

Преднината на бургазлии продължи да расте до 14:4 след блокади на Вальо Братоев и Теодор Тодоров. Независимо от усилията на варненци, домакините запазиха предимството си до 19:10 след поредни атаки на Вальо Братоев и Тодор Димитров. В следващите минути Пламен Христов направи редица смени в състава на Черно море, докато Дея спорт без проблеми спечели гейма с разгромното 25:11 след силни изяви на Лукаш Мадалос и грешка на гостите.

На старта на втората част Черно море дръпна с 5:1 след атака на Симеон Димитров, две грешки на Лукаш Мадалос от домакините и ас на естонския разпределител Маркус Кеел. Въпреки прекъсването за Франческо Кадеду и Дея спорт, варненци запазиха преднината си до 8:4 след грешка от сервис на Вальо Братоев.

Постепенно бургазлии успяха да намалят изоставането си до 7:8 след силна атака-пайп на Вальо Братоев, контра на Тодор Димитров и ас на Стефан Чавдаров. Гостите си върнаха предимството си при 10:7 след сгрешен сервис на Чавдаров и грешка в атака на Мадалос. Дея спорт, обаче, стигна до равенство при 10:10 след технично пускане и отличен блок на Теодор Тодоров и контра на Тодор Димитров. Равенството се запази до 12:12, след което бургазлии излязоха напред в резултата с 15:12 след пусната топка на Георги Братоев, аут на Симеон Димитров от гостите и контра блок-аут на Николай Учиков, който влезе като резерва малко по-рано.

Това принуди наставникът на Черно море Пламен Христов да вземе прекъсване. Постепенно Черно море намали до 15:16 след ас на Симеон Димитров, а след това дори изравни при 17:17 след контра блок-аут на Мирослав Градинаров. Дея спорт успя да си върне преднината при 21:18 след две атаки на Теодор Тодоров и аут на Кристиян Димитров от варненци. Разликата набъбна до 23:18 след силна контраатака-пайп на Вальо Братоев и нов блок на Теодор Тодоров, след което Дея спорт затвори гейма в своя полза при 25:19 след грешка от сервис на гостите и поведе с 2:0.

Дея спорт тръгна силно в третия гейм, като поведе с 4:2 след успешна атака на Тодор Димитров и силна контра блок-аут на Николай Учиков. Постепенно Черно море успя да изравни при 8:8 след атака на Симеон Димитров и грешка на Вальо Братоев. Братоев се реваншира веднага със силна атака последвана от две отлични блокади на Учиков и Стефан Чавдаров – 11:8 за бургазлии и прекъсване за Пламен Христов и гостите. Въпреки това, домакините запазиха предимството си и дори го увеличиха до 16:11 след единична блокада на Теодор Тодоров и силни изяви на Учиков. Дея спорт запази разликата до 20:15 след грешка от сервис на Виктор Йосифов от гостите, след което спокойно спечели гейма с 25:17 след блокада на Вальо Братоев и ас на Георги Братоев и мача с 3:0, а с това и серията с 2-1 победи и се класира за полуфиналите.

Най-резултатен за Дея спорт стана Валентин Братоев с 15 точки (2 блока, 1 ас, 67% ефективност в атака и 38% позитивно посрещане – +10) за победата. Тодор Димитров (2 блока, 69% ефективност в атака и 44% позитивно посрещане – +10) и Теодор Тодоров (5 блока! и 100% ефективност в атака! (6 от 6)) добавиха 12 и 11 точки за успеха.

Но за Най-полезен играч (MVP) на цялата 1/4-финална серия беше обявен разпределителят и капитан на победителите Георги Братоев.

За Черно море единственият с двуцифров актив бе Симеон Димитров с 10 точки (2 блока, 1 ас, 37% ефективност в атака и 38% позитивно посрещане – -1), докато Мирослав Градинаров завърши с 9.

1/4-финал №3

ДЕЯ СПОРТ (БУРГАС) – ЧЕРНО МОРЕ (ВАРНА) 3:0 (25:11, 25:19, 25:17)

ДЕЯ СПОРТ: Георги Братоев 4, Лукас Мадалос 5, Валентин Братоев 15, Тодор Димитров 12, Теодор Тодоров 11, Стефан Чавдаров 4 – Мартин Иванов-либеро (Николай Учиков 7, Борислав Николов)

Старши треньор: ФРАНЧЕСКО КАДЕДУ

ЧЕРНО МОРЕ: Маркус Кеел 3, Мирослав Градинаров 9, Симеон Димитров 10, Кристиян Димитров 3, Виктор Йосифов 3, Борис Начев 2 – Мартин Иванов-либеро (Симеон Топузлиев 2, Даниел Вълев, Стасис Ляшчинскас, Ивайло Георгиев-либеро)

Старши треньор: ПЛАМЕН ХРИСТОВ.

снимка: Черно море Волейбол

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации