15.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, май 2, 2024

Извънредно! Румен Радев призова Главчев да състави служебен кабинет до 7 дни

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

Днес президентът Румен Радев връчи на Димитър Главчев папката с мандат за съставяне на служебния кабинет.

Радев заяви, че той е бил единственият от поканените събеседници, съгласил се да поеме ангажимента. Президентът го призова да изпълни мандата до 7 дни.
Иска ми се да коментирам повече конституционните промени, тъй като събитията от последните дни бяха показателни и разкриха в голяма степен тяхната несъстоятелност, в която се убедиха дори и авторите на тези промени“, това каза президентът Румен Радев, който приема кандидата за служебен премиер Димитър Главчев в президентството, за да му възложи да предложи състав на служебно правителство.

„Искам също така да споделя, че партиите, които не успяха да ни осигурят стабилно управление за сметка на това успяха да постигнат една от своите съкровени цели – да ограничат максимално правомощията на президентската институцията, като я оставят в една тясна, невъзможна за изпълнение рамка“, каза още Радев.

В петък Радев избра Главчев за кандидат за служебен премиер в изпълнение на чл.99, ал.5 от Конституцията.

„Това е трудно решение, но каква беше алтернативата, тъй като аз останах последен, който може да реализира процедурата, алтернативата беше да хвърлим държавата в конституционна криза с неясни последици. Те щяха да бъдат много зле. С отговорност подхождам към разписаното в конституцията и ще го изпълня. Заявявам, че ще представя състав на правителство равноотдалечен от всички политически сили, състав от некорумпирани и неопетнени експерти“, заяви от своя страна Главчев, цитиран от днес.бг.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации