13.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, май 3, 2024

Костадинов определи Главчев като ярка политическа фигура

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов определи кандидата за служебен премиер Димитър Главчев като ярка политическа фигура. По думите му благодарение на ПП-ДБ страната ще има служебен кабинет на ГЕРБ.

„ПП-ДБ се опитват да дадат буквално на тепсия, предварително да дадат победата на ГЕРБ. Нещо, което ние от „Възраждане“ не одобряваме, разбира се. Вижте хората, които се назначават като служебни министър-председатели са предвидени от законодателите преди 33 години, когато е приета сегашната Конституция на България с всичките ѝ поправки след това. Те са предвидени като надпартийни фигури, фигури, които да могат да уталожат напрежението и дори да имат политически нюанс в назначението, този нюанс да бъде максимално дистанциран от изборния процес“, коментира Костадинов.

Според лидера на „Възраждане“ „Продължаваме промяната“ са заплашени от унищожение, ако се явят съвместно с „Демократична България“ на евроизборите.

„Пълна асимилация, защо? Ами защото в ДБ могат да направят много бързо, и са доказвали, че могат да го правят, организация за преференциално гласуване. И предвид очертаващите се два мандата на ПП-ДБ на тези избори е твърде вероятно и двата мандата да бъдат на ДБ, а не на ПП“, заключи Костадинов.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации