16.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, април 29, 2024

1581 лева обезщетение на месец за безработните във Варна

Най-четени

Още публикации

снимка: Будна Варна

Във Варна плащат едни от най-високите обезщетения за безработица в страната. Това сочи последният бюлетин на Националния осигурителен институт (НОИ). 

Безработните варненци взимат 1581, 54 лева. Статистиката сочи, че 160 души в града взимат този вид обезщетения, предаде „Варна 24“. 

Първенци в класацията са Благоевград и Търговище, в които се изплащат най-високи обезщетения за безработица на хора, осигурявали се в чужбина.

Благоевград е градът, в който се изплащат не само най-големи, но и най-много обезщетения за безработица – средният размер на помощите, който получават 1 875 души е 1742.78 лева. В Търговище средните обезщетения, които се изплащат на 344 души са в размер на 1 742.25 лева. 

Статистиката, сочи че в страната обезщетения за безработица получават общо 4 663 души е 1664.85 лева.  

Средномесечният брой безработни лица и средните размери на паричните обезщетения за безработица по европейски регламенти, разпределени по ТП на НОИ.

Важно е да отбележим, че дневното парично обезщетение за безработица е в размер 60 на сто от среднодневното възнаграждение или среднодневния осигурителен доход, върху който са внесени или дължими осигурителни вноски във фонд „Безработица“ за последните 24 календарни месеца, предхождащи месеца на прекратяване на осигуряването и не може да бъде по-малко от минималния и по-голямо от максималния дневен размер на обезщетението за безработица, припомня money.bg. Минималният дневен размер на обезщетението за безработица за 2024 г. е 18 лв.,а максималният –  107.14 лева.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации