16.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, април 29, 2024

Живакът мина 27° във Варна, но не успя да подобри 35-годишния рекорд от 1 април

Най-четени

Още публикации

снимка: Будна Варна

Пореден ден с високи температури регистрирахме на 1 април  във Варна. Живакът в морската столица премина 27°, но не успя да подобри рекорда от 1989 година, когато на този ден са били измерени  28.0°. Най-студено през днешния ден е било -1.6° през 1931 година.

Рекордните 31 градуса са отчетени в 15 часа вчера в Добрич, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология – филиал Варна. Така се подобрява 77-годишен рекорд – през 1947 година стойностите там са достигнали 28,5 градуса. Температурата днес в Добрич е била най-високата в цялата страна, сочат данни на НИМХ. 

Рекорд в днешния ден е отчетен още в Разград, Шумен, Карнобат, Търговище, Емине и Бургас. 

От 20 часа на 1-ви до 20 часа на 2-ри април 2024 г. През нощта ще има значителна висока облачност, но утре ще преобладава слънчево време. Следобед от запад ще се увеличи средната облачност и късно вечерта и през нощта срещу сряда на излолирани места не е изключено да превали слаб дъжд.

Вятърът ще е слаб до умерен от юг-югозапад, след обяд ще се обърне от запад и северозапад и в Дунавската равнина временно ще се усили. Най-късно ще се обърне в Югоизточна България, където температурите ще достигнат най-високи стойности.

Минимални температури от 12° до 17°, максимални между 24° и 29°, само по северното Черноморие ще останат по-ниски – от 21° до 24°. За Варна минимална температура 13°, максимална 27°.

Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода от 9° до 12°.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации