19.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, май 8, 2024

Какво казаха от полицията за страховития клоун във Варна?

Най-четени

Още публикации

От няколко дни в мрежата се говори за призрачен клоун, всяващ страх сред деца във Варна. Твърди се, че обикаля варненските квартали „Младост“, „Трошево“, „Възраждане“ и „Владиславово“ в късните часове на нощта.

Притеснени родители подпалиха социалните мрежи с въпросни относно страховития клоун. Развиват се и множество конспиративни теории. Бяха качени и снимки, на които се вижда човек, дегизиран като клоун, наподобяващ страховития герой от романа „То“ на Стивън Кинг.

„Здравейте, чували ли сте за клоун убиец, действащ на територията на „Владиславово“ и „Младост“? Вероятно е слух, разпространяван между деца на възраст 15-16г.“, пише потребителка във Фейсбук.

„Здравейте, В социалните медии се въртят постове на някакъв клоун, плашат децата че обикалял през нощта и отвличал хора, убивал ги… Детето ми го е страх, надявам се да е някаква шега. Прилагам снимки. Някой знае ли нещо по въпроса?“, пише друг притеснен родител във Фейсбук.

„Аз чух от дъщеря ми, нейни съученички са ѝ разказали, но не знам дали е само слух“, пише друга майка по въпроса.

„Знам го тоя дивак! Споко, безобиден е. Иска внимание. Ако някой го види да му прати много поздрави от Радо от 12Д бяхме съученици“, споделя Борислав Тодоров.

„Мда. И аз чух, че изял боя. Десетки младежи се събрали и го “оправили”, пише друга жена.

„Кого е убил? На 15-16г не са ли вече големи за подобни истории?“, пита скептично настроена майка.

Някои хора пък предположиха, че младежи са се вдъхновили от чуждестранни тиктокове и са решили да ги приложат, за да плашат хората и да всяват паника. А може би децата няма какво да правят през пролетната ваканция?

За случая, притеснил много родители, е информирана и полицията в града, която е реагирала адекватно.

Медия „Нова Варна“ се свърза с ОДМВР-Варна, откъдето съобщиха, че няма място за притеснение. Вече случаят е абсолютно разискан. От полицията посочват, че цялата история е дело на група младежи, които вече са разпитани. Разпитани са и техните родители. Един от младежите е направил снимка, втори е снимал видео, трети е качвал публикации в интернет.

Така че всички във Варна могат да са спокойни. Клоун – убиец няма!

източник: Нова Варна

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации