10.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, април 19, 2024

Община Варна започна процедура за избор на членове на Съвета на децата

Най-четени

Още публикации

снимка: Будна Варна

Община Варна започна процедура за избор на членове на Съвета на децата. За членове могат да бъдат предлагани кандидатури на подрастващи на възраст от 13 до 16 години.

Покана да дадат своите предложения е отправена към директорите на всички варненски училища, центровете за подкрепа на личностно развитие, доставчиците на социални услуги, читалищата, НПО-та и всички структури, работещи с деца.  

Желаещите да участват в избора могат да подадат документи в срок до 24 май 2024 г. по електронен път на адрес: [email protected] или по пощата на адрес: гр. Варна 9002, бул. „Цар Освободител“ № 27 (Младежки дом), отдел „Младежки дейности“.

Кандидатурите на децата ще бъдат разгледани от комисия, назначена със заповед на Кмета на Община Варна. В състава й влизат експерт от общинската администрация, представител на местните медии, един общински съветник, представител на бизнеса, представител на неправителствена организация или социална услуга. На база постъпилите кандидатури, комисията ще подбере на общинско ниво членовете на Съвета на децата.

Инициативата е базирана на основните принципи на Конвенцията на ООН за правата на детето, според която детското участие в обществения живот е един от основните принципи в развитието на демократичните общества. Чрез него децата придобиват умения, знания и увереност, които подкрепят тяхното развитие и съдействат за достигането на пълния им потенциал.

Формулярът, направленията за кандидатстване и критериите са публикувани на адрес: https://www.varnanamladite.com/?idpub=1704.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации