10.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, април 19, 2024

Събраха 25 тона отпадъци от горите край „Аспарухово“

Най-четени

Още публикации

25 тона отпадъци изчистиха днес служители на ДГС-Варна и район „Аспарухово“ към община Варна, както и работници на сметопочистващата фирма ЗМБГ. Акцията е по повод Седмицата на гората и се организира от директора на варненското горско стопанство инж. Владислав Георгиев и кмета на район Аспарухово Ивайло Маринов.

Поставихме си за задача да изчистим всички микросметища, които са се появили през зимата покрай главните пътища в район Аспарухово, държавни гори и в близост до урбанизирани територии. Отпадъците бяха от всякакво вид и част от тях нямаше как да съберем на ръка, затова от ЕСО ни предоставиха багер, а общината осигури два контейнера за смет с вместимост по шест кубика и самосвал, с който да се извози боклука до сметището, обясни инж. Георгиев. Той призова варненци да поддържат района чист и ако видят хора, които изхвърлят боклуци във вече почистените райони да подадат сигнал на телефон 112.

снимка: ДГС-Варна

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации