15.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, май 2, 2024

Горещ уикенд във Варна

Най-четени

Още публикации

Според прогнозата на синоптика Анастасия Стойчева от НИМХ времето през уикенда ще е доста топло, като в понеделник и вторник се очертават големи жеги, необичайни за месец април.

По думите на Стойчева в ефира на Нова Нюз в събота се окачва развитие на купеста облачност и краткотрайни валежи на места, но въпреки това ще бъде топло. В неделя ще бъде слънчево.

В понеделник и вторник температурите ще са около и над 30 градуса, на места – и до 34. Сутрешните също ще бъдат до 18-20 градуса, казва синоптикът.

От сряда вече започва захлаждане. В планините над 1000 м температурите ще са около нулата. Студен атмосферен фронт ще донесе и валежи.

В четвъртък и петък застудяването ще обхване цялата страна като живакът в термометрите ще скочи до максимум 15-20 градуса.

Стойчева посочи, че през втората половина на месеца – до 22-25 април, ще има чести валежи, а температурите ще бъдат по-ниски от нормата. В края на месеца се очаква по-топло време.

снимка: Блиц

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации