20.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, май 8, 2024

Пеликанът Стойчо се премести върху покрива на 16-етажен жилищен блок (снимки)

Най-четени

Още публикации

Пеликанът Стойчо, който напусна спасителния център на зоопарка по собствена инициатива през март, се намира върху покрива на жилищен блок във Варна, видя репортер на Moreto.net. Доскоро пернаткото обитаваше района на Крайбрежната алея. Липсата му край водата от дни е забелязана от редовните посетители на алеята край морето.

Варненка споделя в пост в група във фейсбук, че птицата е кацнала на 16-етажният блок 122 на бул. „Осми Приморски полк“ от вчера. Жената смята, че пеликанът бедства и се нуждае от помощ.

Moreto.net подаде сигнал до зоопарка във Варна за местоположението на Стойчо. Техен екип ще провери на място дали това е същата птица и нуждае ли се от помощ.

Птицата отлетя на свобода, след като премина успешно лечение и сама е прецени, че е време да се върне в естествения си хабитат, посочиха преди време от зоопарка.

Розовият пеликан е пристигнал миналата есен в спасителния център с леки наранявания и отпадналост. Екипът, грижил се за него, започва планове да го върне в естествена среда, но птицата ги изпреварва и се установява на Крайбрежната алея.

източник: Морето.нет

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации