15.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

вторник, април 30, 2024

Гордост! Петър Стойчев преплува Гибралтарския проток

Най-четени

Още публикации

Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Oceans seven – с текстилен бански, без неопрен. По този начин се превърна и в първият български плувец, завършил успешно три от седемте най-трудни маратона в света, сформиращи Oceans seven.

Стойчев измина разстоянието от европейския бряг в испанския град Тарифа до африканския бряг в Мароко за 3 часа и 46 минути. Изминатото разстояние по GPS-а на лодката е 16.4 км.

„Щастлив съм, че плуването ми завърши успешно и благодаря на всеки един от вас за уважението и подкрепата. Гордо мога да заявя, че вече съм единственият българин с три преплувани маратона от Oceans seven – Ламанша, протока Кук и протока Гибралтар. Остават още четири маратона. През месец май планирам да преплувам канала Молокай в Хавай – най-дългия и тежък маратон от седемте. Респект към професионализма и всеотдайността на моя екип. Иван Златинов и Красимир Туманов, благодаря ви! Също така благодаря на моето семейство, което е с мен тук в Тарифа и ме подкрепяше! Благодаря и на всички партньори, които застанаха зад нас“, заяви Петър Стойчев, цитиран от Sport PR Events Managment.

снимка: фейсбук

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации