14.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, април 29, 2024

Канят варненци на обществено обсъждане на проекта за разширяване на булевард „Цар Освободител“

Най-четени

Още публикации

Община Варна организира обществено обсъждане на инвестиционния проект за разширяване на булевард „Цар Освободител“.

То ще се проведе на 24 април от 17:00 часа в зала „Пленарна“ на Община Варна.

Булевард „Цар Освободител“ е един от най-натоварените в града, включително и от транзитно преминаващи автомобили. В част от него движението се осъществява само по една пътна лента. Затова и пропускателната му способност е почти изчерпана, посочват проектантите.

В новото проектно решение се предвижда всички пресичания на бул. „Цар Освободител“ с улици и булеварди от първостепенната улична мрежа да бъдат реализирани безконфликтно на две нива с еднакви пътни възли тип „Диамант“. Това са връзките на бул. „Цар Освободител“ с пресичащите го бул. „Константин и Фружин“, ул. „Атанас Москов“, бул. „Янош Хуняди“, бул. „Република“, бул. „3-ти март“/ул. „Вяра“, ул. „Поп Димитър“, бул. „Христо Смирненски“.

В плана е заложено още реализацията на градска железница изцяло северно от бул. „Цар Освободител“. Там са предвидени и места за спирки на градския транспорт. С цел осигуряване на безконфликтен достъп на пешеходците между северната и южната част на булеварда е предвидено изпълнението на 6 пешеходни надлеза над градската железница и булеварда.

Целта на проекта е да се създаде възможност за дългосрочно планиране на инвестиционните намерения на Община Варна и да се отговори адекватно на обществените потребности за изграждане на устойчива градска среда.

Съгласно приоритетите, дефинирани в Общия устройствен план на Варна, реализацията на бул. „Цар Освободител“ е на второ място по важност за града, след изграждане на продължението на бул. „Васил Левски“.

Подробният комуникационно-транспортен план (ПКТП) на бул. „Цар Освободител“ е от пътен възел „Летище“ до бул. „Васил Левски“, а всички материали по проекта са достъпни на адрес: https://varna.bg/bg/2377

Въпроси и коментари по повод проекта могат да се изпращат на електронна поща: [email protected]

Визуализация: бул. „Цар Освободител“, кръстовището с бул. „Ян Хунияди“

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации