15.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, май 1, 2024

Благомир Коцев: Работим усилено за реализирането на проекта за Библиотеката

Най-четени

Още публикации

Работим усилено за реализирането на проекта за нова библиотека на Варна. Това каза кметът Благомир Коцев, като допълни, че през последните 8 години не е правено нещо за нейната реализация. „Ние сега вършим това за 5 месеца“, добави той.

29 юли е крайният срок на разрешението за строеж, а един път вече е удължаван. Няма как да стане втори път, за това сега се работи ударно по старта на проекта, стана ясно от думите му.

За реализацията са били заложени 60 милиона лева. Общината обаче е извършила актуализация на количествено стойностната сметка, която сочи, че към момента са нужни 78 милиона лева. Тези пари са обещани от Министерството на финансите. Сега се чака актуализацията да бъде одобрена от парламента, стана ясно още от думите на кмета на Варна.

Припомняме, че проектът за градска библиотека бе избран след провеждане на международен архитектурен конкурс. Сградата предвижда да има триетажен подземен паркинг, множество пространства и зали за различни културни дейности, техническа обезпеченост и много други дадености. Проектът е за 7 надземни етажа, завършени със стъклена фасада и зелени пространства.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации