14.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, май 1, 2024

Румен Радев към Главчев: „В петък искам да чуя реалните му мотиви за рокадите“

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

Припомняме, че едва седмица след встъпването си в длъжност, служебният премиер Димитър Главчев поиска смяна на двама министри – на външните работи и на земеделието. Вчера президентът Румен Радев коментира, че му се струва странно това „служебният премиер да си сменя мнението през един ден“.

Освен това държавният глава остро се противопостави на номинацията на Даниел Митов, който е зам.-председател на ГЕРБ, за следващ служебен министър на външните работи.

Според Румен Радев служебната власт трябва да бъде равноотдалечена от всички партии. Той припомни също така, че никога не си е позволявал партийни назначения в служебните кабинети.

„В петък ще поканя г-н Главчев, за да обсъдим неговите предложения, които не могат да включват заместник-председатели на политически партии. Искам да чуя реалните мотиви, които го накараха така стремглаво, без да е работил с тези хора и да ги познава, изведнъж да си смени мнението. Досега аз не съм назначавал такива в служебен кабинет“, заяви Радев.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации