15.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, май 1, 2024

Важно за Варна! Спират 15 ремонта заради липса на хора

Най-четени

Още публикации

снимка: Будна Варна

Стартирането на нови ремонти във Варна се бави, тъй като фирмите изпълнители нямат ресурса да ги започнат преди завършването на изпълняващите се в момента, предаде Дарик.

Заради липсата на достатъчно работна ръка са отложени 15 проекта. Сред тях са рехабилитацията на пътя между кварталите „Аспарухово” и „Галата”, подмяната на ВиК канализацията на кръстовището до Двете кули и по булевард „Княз Борис I”  в отсечката от Траката до курорта „Св. св. Константин и Елена”. Тези проекти ще стартират през есента, съобщи кметът на Варна Благомир Коцев.

Много от сроковете на ремонтите, които предишната кметска администрация започна миналата година, вече са изтекли. Общината ще стимулира фирмите да ги завършат по-бързо, каза още Коцев. Той добави, че има и обективни причини за забавянето заради отстраняване на недостатъци и пропуски при проектирането.

Община Варна има готовност да асфалтира участъците по „Христо Смирненски”, „Девня”, „Прилеп” и пътя между Горна и Долна Трака, след като приключат строителните дейности по ВиК проекта, стана ясно от думите на Коцев. Той допълни, че разчертаването на „зелената зона” трябва да приключи до края на май или началото на юни. 

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации