16.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, май 18, 2024

Модерни времена за жителите на Владиславово

Най-четени

Още публикации

Във Варна съвсем сериозно се обсъжда създаване на „въздушна железница“.

Разширението на бул. „Цар Освободител“ ще утвърди квартал „Владиславово“ като най-комуникативния квартал на Варна, коментира за Радио Варна кметът на района Николай Костадинов.

Относно градската железница или т.нар леко метро, той посочи, че ще е от полза за целия град, но отново най-големи ползи ще имат жителите на квартала, защото за няколко минути ще стигат до центъра.

Костадинов посочи, че на първото обществено обсъждане е предложил промяна на проекта, защото в съществуващия не е било предвидено излаз към булеварда от Кайсиева градина. Това означа, че хората които живеят там, ще трябва да обиколят целия квартал, за да стигнат до него.

Според районния кмет разширението на булеварда ще е нещо като „черешката на тортата“ за Варна и жителите на града, стига да бъде одобрен и да се намерят пари за реализацията му.

На 24 април т.г. ще се проведе общественото обсъждане за разширяването на булевард „Цар Освободител“. Мястото е зала Пленарна в община Варна от 17.00 часа. Всички материали по проекта са публикувани и достъпни в сайта на община Варна.

Булевард „Цар Освободител“ е един от най-натоварените в града, включително и от транзитно преминаващи автомобили, а пропускателната му способност е почти изчерпана, посочват проектантите. Те предлагат всички пресичания на бул. „Цар Освободител“ с улици и булеварди от първостепенната улична мрежа да бъдат реализирани безконфликтно на две нива с еднакви пътни възли тип „Диамант“.

В плана е заложено още реализацията на градска железница изцяло северно от бул. „Цар Освободител“. Там са предвидени и места за спирки на градския транспорт. А за пешеходците е предвидено изпълнението на 6 пешеходни надлеза над градската железница и булеварда.

снимка: Община Варна

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации