16.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, май 18, 2024

Исторически парк дарява икона на св. Архангел Михаил на църквата в с. Неофит Рилски

Най-четени

Още публикации

Исторически парк ще подари икона на храма „Свети Архангел Михаил“ в село Неофит Рилски веднага щом изложбата приключи. Светият образ на водача на архангелското войнство е изработен от монаси от Атон по искане от страна на парка. Дарението показва, че за местния бизнес вярата е неизменна част от традиционните ценности, които са крепели българския народ векове наред.

Според християнската традиция съществуват седем първенствуващи ангели, наречени архангели, които стоят край Бога и всеки един от тях е натоварен с една конкретна мисия. Един от тях е „известител на тайните човешки“, друг е познат като „церител на недъзите“, а Архангел Михаил е натоварен със задачата да бъде „пазител на душите и борец срещу злото“. Но това не е единственото му прозвище. Той е познат още като „вожд на небесните сили“, „борец против духовете на тъмнината“, „защитник на християните от дявола“, „предводител на христовите армии срещу езичниците“, „пазител на нашите души“ и „душевадец“. В православната иконография той често е изобразяван с огнен меч и копие, с което пробожда дявола.

Може би най-важната роля, която българите определят за св. Архангел Михаил, е пазител на България.

източник: Красиво Ветрино

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации