12.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, май 4, 2024

Блок във Варна се пази от кражби с 15 камери

Най-четени

Още публикации

Крадците са заснети от охранителните камери във входа. 

Жилищна кооперация във Варна се превърна в рекордьор по вандалски прояви. За последните няколко месеца живеещите в бл. 120 в квартал „Младост” се оплакват от системни набези. Твърдо решени да се защитят, живеещите в кооперацията вземат решение да инсталират 15 камери за видеонаблюдение, съобщи NOVA.

„Живея в блока от 15 години. Винаги е имало подобни набези на крадци. С годините поне 12 пъти са ми разбивани колите. Имам влизане и в мазето ми. От година сме сложили камерите, но кражбите не спират“, разказа един от потърпевшите Димитър. Друга живееща в блока заяви, че врата на входа многократно е разбивана с отвертка, въпреки, че достъпа до сградата е с чип. Има посегателства и срещу самите камери – в таванските помещения са отрязани кабелите.

„След като сложихме камерите в пъти намаля престъпността. Но има още проблеми на паркинга, може би защото там не сме сложили видеонаблюдение“, допълни Василев. От полицията заявиха, че извършителите на системните кражби са били установени. Това са криминално проявени и осъждани лица.

снимка: фейсбук

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации