12.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, май 4, 2024

Варненци се погнусиха от гледка на Морска гара

Най-четени

Още публикации

Варненци се погнусиха от мръсотията, която плава край кейовете на Морска гара. Това става ясно от публикация в голяма група във Фейсбук, видя Varna24.bg.

Живея във Варна от както съм роден и незнам дали да ме е срам или да ме е гнус. НЕ МОЖЕ да е такава мръсотия, така е повече от достатъчно време някой, да забележи! Срамота!!!, пише автора на снимките.

Публикуваме и част от коментарите без редакторска намеса:

– Това е така, защото възпитаваме децата си да не пипат чужди боклуци, защото друг ще ги изчисти и това не е наша работа. А иначе веднъж в годината се правим на много социално отговорни и всички дружно почистваме.

– Тази мръсотия не е там от само себе си. Дори и някой да забележи, трябва и някой да спре да я създава.

Проблемът край кейовете е от десетилетия. Причината е не само в това, че морето е замърсено, а в теченията, които носят отпадъка към лодкостоянките. Проблемът не е само и у нас. Това е видно и от коментар към тези снимки: Не си ходил в Холандия и Италия . Споко

Факт е, че последните години екологията на Черно море много се повиши. Това сочат редица мониторингови доклади, не само на български, но и на европейски институции. Причината е в затварянето на старите соц заводи, които цапаха Варненското и Белославско езера. На действащите сега заводи бяха инсталирани множество пречиствателни съоръжения, а и технологията, по която работят, е вече модерна.

снимки: фейсбук

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации