18.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, май 5, 2024

Колите във Варна се покриха с пясък от Сахара

Най-четени

Още публикации

Колите във Варна се покриха с жълт пясък. Според информация на MeteoBalkans, това е пясък от Сахара, а явлението се наблюдава в цяла България. Снимки наводниха мрежата, а сигнали имаше от Родопи, Бургас и редица точки в Източна България. Рано тази сутрин във Варна имаше плътна мъгла. Според потребители, дори след измиване на автомивка, по автомобилите личат петна. 

Вчера цяла Гърция бе покрита с прах от Сахара. Апокалиптични снимки от различни точки на южната ни съседка стреснаха хората. Гръцкото пулмологично дружество излезе с предупреждение, че това явление значително влошава качеството на въздуха и препоръча на жителите да останат по домовете си.

Фините прахови частици могат да проникнат дълбоко в белите дробове и дори да навлязат в кръвта. За хора със заболявания като астма, бронхит или хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ), излагането на тези частици може да влоши симптомите, което води до задух, кашлица, хрипове и дискомфорт в гърдите.

Африканският прах може да причини реакции от алергичен тип при някои хора – запушен нос, кихане и сълзене на очите.

снимка: фейсбук

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации