7.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, май 6, 2024

Младежи с уникално предложение за нови красоти във Варна

Най-четени

Още публикации

Уникално предложение изпратиха до Varna24.bg млади хора. Те предлагат изсъхнали дънери да бъдат преобразени с дърворезби – да станат скулптури от дърво.

Направили са примерна визуализация – като за основа ползват ствола на изсъхналото дърво, което частично бе премахнато пред входа на филиала на театъра. Сега той стърчи грозно, а може да стане нещо запомнящо се, така че туристите да се снимат за спомен.

Младежите предлагат да бъде организиран пленер. Да бъдат поканени творци – от утвърдени до любители от страната и чужбина, които да изваят грозните дънери в красиви арт произведения.

Има множество изсъхнали дънери и в централната част на града, и в Морската градина, и по кварталите, които да бъдат ползвани за основа на дърворезби, обясняват младежите.

Дървото е нетраен материал, допълват те, но най-важното е идеята. Изработването на скулптури от дърво е изключително широко практикувано, но не оцелява неповредено, както другите основни материали като камък и бронз, тъй като е уязвимо на гниене, увреждане от насекоми и пожар. Много от най-важните скулптури на Китай и Япония, по-специално, са от дърво, както и по-голямата част от африканската скулптура и тази на Океания и други региони. Дървото е леко и може да възприеме много фини детайли. Освен това е много по-лесно за обработка от камъка и може да бъде издълбавано по-тънко и прецизно.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации