18.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, май 4, 2024

Кметът Благомир Коцев бе избран за заместник в националната делегация в Европейския комитет на регионите

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

Кметът на Варна Благомир Коцев бе избран за заместник в националната делегация на Европейския комитет на регионите. Това стана вчера по време на заседание на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). На срещата бе обновен състава на международните делегации в органите на Европейския съюз, в които НСОРБ представлява българските местни власти. Избрани бяха и представителите в международни организации, в които членува националното сдружение.


За овакантените позиции в националната делегация в Европейския комитет на регионите Управителния съвет на НСОРБ утвърди трима кметове, а за техни заместници седем кмета, сред които е и Коцев. 


Европейският комитет на регионите е консултативен орган на ЕС, който представлява местните и регионалните власти в целия Европейския съюз и изразява мнение относно нови закони с отражение върху регионите и градовете. 


Европейският комитет е политическа асамблея, съставена от 329 членове и 329 заместници от всички държави в ЕС, които заемат изборна длъжност на местно или регионално равнище. Те заседават в Брюксел до шест пъти годишно, за да обсъдят своите становища по предложеното законодателство и да излязат с резолюции за по-нататъшните действия на ЕС. 

Инфото е от 
https://www.namrb.org/bg/aktualno/us-obnovi-sastava-na-natsionalnite-delegatsii-strukturi-na-es-i-na-predstavitelite-na-obshtinite-mezhdunarodni-organizatsii

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации