16.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, май 18, 2024

Електрическа тротинетка блъсна дете в Морската градина

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

Дете е блъснато от тротинетка на алеята под вила Буров във Варна, съобщават граждани в социалните мрежи.

„Призовавам родителите на детето блъснато от тротинетка на алеята под вила Буров днес към 13.30 да се свържат с мен на лс“, пише гражданин във Фейсбук групата „Забелязано във Варна.

„Бях свидетел. Без да създавам настроения. Младежа с тротонетката караше с една ръка, с другата държеше тонколона, от която гърмеше чалга. Караше много бързо между разхождащите се хора и блъсна детето не във вело алеята а в пешеходната зона. Дано пострадалото дете да се е оправило. След удара на челото му изби за секунди огромна синина и не виждаше. Хората помагаха и на двете деца. Лично мое мнение младежка глупост. Живота учи.“, пище очевидец.

В дискусията се включва и майката на пострадалото дете:

“ Слава богу синът ми е добре, размина се само с цицини и охлузвания. Благодаря на хората, които ми се притекоха на помощ в този страшен за мен момент!“

Разрази се дискусия:

„Силно се надявам да се направи нещо и да спрат да карат с бясна скорост тези тротинетки в парковете и пешеходните зони. Мястото ,където са блъснали детето ви е любимо за разходка за нашето семейство, но я много неприятно,че вместо да сме спокойни и да ходим спокойно ,трябва непрестанно да се оглеждам идва ли ,не идва ли колело или тротинетка и да заставям детето да е близо до мен !“

„Що не ги забранят тези тротинетки , или да им хакнат един солен данък като на колите и да видим ще карат ли така..

Щом вдигат такива скорости и не спазват правилата, да има глоби и то солени.

„Тези младежи от три началото на годината не спират да карат не само във велоалеята, а и в пешеходната зона със скорост понякога над 50 км/в час и няма никакво присъствие на общинска полиция, която да контролира процеса.

Въобще за какво приемате закон, като няма кой да контролира кой го спазва. В Бургас има вече над 200 глоби след забраната за тротинетки, а във Варна вече сигурно над 4,5 случая на блъснати хора.

Следвайте примера на Германия, където изобщо не се дава по такива зони колела да се карат пък камоли тротинетки.

Глобата започва от 100 евро нагоре и то за колело по пешеходните зони, велоалеите са изнесени извън парка, това е българско-Варненска импровизация. Колко случая трябва да станат ченгетата да си мръднат трибуквието и да си свършат работата и да осъществят някакъв контрол.

Случаите вече са над 10 сигурно вече. Пълна абдикация на общинска полиция във Варна, изобщо съществува ли?

И защо няма патрули и присъствие нито в морската градина, нито по центъра нито в кварталите? Работата не е само на бюро трябва и следене на контрола, иначе подобни случаи всеки ден ще стават.“

източник: Петел.бг

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации