15.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, май 18, 2024

Милена Димова може да загуби топ изборджиите си и да бъде изместена от петата позиция от стари ГЕРБ гвардейци

Най-четени

Още публикации

Милена Димова, която представихме с пиниз като „тайното оръжие“ на Бойко Борисов за мажоритарен бонус вот към партийния, може да бъде изместена от петата избираема позиция в кандидат-депутатската листа от стари гвардейци с мрежи за преференции, ако загуби топ изборджиите си, които са работили за нея в предишни кампании.

Мартин Газовика й е осигурявал преференции, за да стане депутат, но сега може да работи за друг кандидат, заяви източник от партията.

Васко Испанеца също е влязъл в преговори с този кандидат и неговите изборджийски мрежи нямало да работят за Милена Димова на този вот.

Загубата е двойна – Мартин Газовика и Васко Испанеца хем няма да работят в кампанията за нея, хем ще събират вот за нейн конкурент. 

Милена Димова е от „Аспарухово“, а той е най-малкият район и няма как да се генерира голям „мажоритарен“ вот за един кандидат.

Освен това, зад нея в листата са знакови гербаджийски гвардейци, които имат ресурс за преференции и ако натиснат на макс, тя от пета може да стане осма, девета или дори десета, примерно.

Така тя може да стане депутат, ако ГЕРБ-Варна постигне плана „Борисов“ за седем депутатски мандати, а Бойко Борисов състави правителство и Даниел Митов и Красен Кралев станат министри. 

Това обаче са много „ако“ и Милена Димова ще трябва да води преговори с големите играчи в ГЕРБ-Варна за пренасочване на преференции, за да си запази избираемата пета позиция.

Проблемът е, че големите играчи в ГЕРБ-Варна едва ли ще се отворят на тази поста, а и са свързани с нейните конкуренти. Затова пинизът за „тайното оръжие“ е това – пиниз.

Както да е – главното е, че „тайните оръжия“ на Бойко Борисов във Варна са други и ролята на третия фактор в подреждането на листата ги осветява дори в повече.

Освен две – финансовото и логистичното, а те могат да се окажат решаващи за постигането на седем депутатски мандати, а Милена Димова като „тайно оръжие“ е друга бира – за бивши ценители на тази марка като Мартин Газовика и Васко Испанеца.

източник: bgsniper.com

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации