16.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, май 19, 2024

Безплатен вход за Спартак Варна – Литекс

Най-четени

Още публикации

снимка: Будна Варна

Жестът от страна на клубното ръководство да пусне безплатен вход за предпоследния домакински мач срещу Литекс е наистина похвален. Това означава, че всички привърженици, които са свързани с клуба, неговите възходи и падения през изминалите години, ще имат възможност да изгледат завръщането на „соколите“ в еfbet Лига каквото и да се случи до края, тъй като едно от първите две места на отбора вече е гарантирано.

В последните две срещи, въпреки победите и добрите игри на отбора в дербитата срещу кандидатите за промоция Монтана и Добруджа, рязко спадна интересът на зрителите. Със сигурност една от основните причини бе и доста високата цена на входните билети от 15 лева. Доста често съм говорил на тази тема с привърженици, които правят съпоставка с останалите срещи и най-вече тези в efbet Лига, където цената на билетите е дори по-ниска от тази на домакинските мачове на Спартак във Втора Лига.

„Соколите“ винаги са се славили през годините на участието си във втория ешелон като най-подкрепяният отбор не само в срещите като домакин, но и като гост. И сега ще бъде така в елита. Отборът винаги ще има нужда от привърженици. В крайна сметка популярният рефрен „Винаги верни“ има заложен и морален код, в който е вградена неугасваща, гореща и неистова подкрепа към отбора от привърженици на различни поколения.

Иска ми се да припомня и значението на футболната игра чрез думите на една велика футболна личност – Франц Бекенбауер:

„Футболът е най-добрият способ за комуникация в света.Той е създаден, за да бъде аполитичен, безпристрастен, универсален. Едно семейство от бедни и богати, играчи и фенове, възрастни и млади, бащи и деца. Футболът е единственото място, където всички сме равни, игра, която движи въображението, има земни чувства кара ни да сме опечалени от неуспех и щастливи от победата“.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации