11.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, май 19, 2024

Русия съобщи за превземането на Очеретино

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село Очеретино, северозападно от Авдеевка в Донецка област, от части на групата войски „Център“. Информацията разпространи Би Би Си.

Съобщава се, че формирования на 24-та и 115-та механизирани бригади на украинските въоръжени сили са били разбити в районите на селищата Архангелское и Новгородское на самопровъзгласилата се „Донецка народна република“ (ДНР).

Министерството на отбраната съобщи също за унищожаването от „оперативно-тактическа авиация, ракетни войски и артилерия“ на склад за ракетно оръжие западно производство в Одеса и радиолокационна станция в Харковска област.

Както отбелязва Павел Аксьонов, военен кореспондент на руската служба на Би Би Си, настъплението на руските сили в района на село Очеретино все още не е прераснало в много дълбоко настъпление, но демонстрира, от една страна , умората на украинската армия, а от друга, повишената способност на руската армия да реагира на кризи и да се възползва от тях.

Руснаците, след като превземат Очеретино, продължават да напредват на запад към град Покровск, но може също да се опитат да тръгнат на север към Часов Яр, за да обкръжат украинските войски в съседния район.

Припомняме, че още на 2 май в коментар за агенция Интерфакс-Украйна подполковник Назар Волошин, началник на оперативно-стратегическата група войски „Хортица“ заяви, че руските войски са успели да пробият и да се закрепят в Очеретино в Покровски район.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации