23.7 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, юли 27, 2024

Гимнастици от рекорден брой държави ще участват на Световната купа във Варна

Най-четени

Още публикации

Над 130 състезатели от рекордните 33 държави ще участват на Световната купа по спортна гимнастика във Варна. Надпреварата е от веригата “Чалънджър” и ще се проведе от 23 до 26 май в Двореца на културата и спорта в морската ни столица.

Сред заявените участници е бронзовият медалист от олимпийските игри в Токио 2020, световен и европейски шампион на прескок Артур Давтян (Армения), европейският вицешампион от Римини 2024 Олег Верняев (Украйна), носителят на бронзов медал от първенството на Стария континент на земя в Римини Кристофър Мезерош (Унгария), неговият сънародник, европейския шампион за младежи в многобоя Ботонд Молнар (Унгария), както и носителят на бронзово отличие от Римини Назар Чепруни (Украйна).

Сред заявените при жените прави впечатление името на Алин Фрийс (Франция), която има бронз на прескок от Европейското първенство в Мюнхен 2022 и три златни медала от Световната купа във Варна през 2021-ва, както и Елизабет Сеиз (Германия) с бронз на земя от Европейския шампионат в Анталия.

България ще бъде представена от пълни отбори, водени от Валентина Георгиева при жените и Йордан Александров при мъжете.

Входът за зрителите в ДКС във Варна е свободен.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации