26.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, юли 19, 2024

34 бебета са се родили през тази година във варненската Зоологическа градина

Най-четени

Още публикации

От началото на годината са се родили цели 34 бебета във варненската Зоологическа градина. Това разкри зоологът Пламена Каразутева пред „Нова телевизия“.

В момента върви и трескава подготовка за лятото, когато традиционно има много посетители.

И тази година навръх професионалния празник в зоопарка във Варна настроението е приповдигнато. Най-вече сред животните. А за посетителите се предвиждат много изненади.

„Решили сме още повече игри да има до края на годината, както и следващите години. И това да го превърнем в тенденция на нашия зоопарк”, коментира Каразутева.

„От началото на годината са родени 34 бебета, като най-интересното засега е нашето двугърбо камилче, което се роди на 3 април пред посетители.  Имаме и муфлони, виетнамски прасета, кози”, разказа още Пламена Каразутева.

Наред с бейби бума от зоокъта напомнят и за важната си мисия.

„Зоопарковете имат изключителна роля в опазването на природата и опазването на биологичното разнообразие. Също така зоопарковете смениха изцяло своя облик, като се съобразяват с новите изисквания”, обясни  Иванка Стоянова,  директор на зоопарка във Варна.


А зад всичко това стои труда на целия персонал.

„Всяка година има непрекъснати обновявания и текущи освежавания на местообитанията на животните”, обясни Нора Люцканова,  уредник зооколекция.

„Усещането е изключително приятно – да се разпознава труда, който полагаме всеки ден за обитателите на зоопарка.  Ежедневно, да, понякога без почивка дори се налага. Особено, когато имаме някои видове малки. За нас това е мисия. Това не е само работа. Това е мисия и ние сме отдадени всеки ден”, заяви Пламена Каразутева. 

снимка: Зоопарк

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации