26.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, юли 18, 2024

„Граф Монте Кристо“ на сцената на Летен театър – Варна на 27 юни

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

Младежки театър „Николай Бинев“ ще представи в Летен театър – Варна „Граф Монте Кристо“ по едноименния роман на Александър Дюма – баща

Авторска драматизация: Юрий Дачев
Режисьор: Бина Харалампиева
Сценограф: Свила Величкова. Композитор: Асен Аврамов. Фехтовка: Асен Асенов. Фотограф: Иван Дончев

Участват: Калин Врачански, Койна Русева, Светослав Добрев, Георги Гоцин, Станка Калчева, Мариана Миланова, Искра Донова, Владислав Стоименов, Кирил Недков, Юлиян Петров, Христо Пъдев, Рая Пеева, Августина-Калина Петкова, Ахмед Юмер, Вартан Алексанян, Мая Бабурска

Билетите са в продажба на каси Българан и Летен театър. Онлайн билети могат да бъдат закупени от ePortal.BG – ТУК

През 1846 г. светът за първи път има възможност да прочете в цялост един от най-великите романи в историята на литературата – „Граф Монте Кристо“ от Александър Дюма-баща.

177 години по-късно, тази любима на всички ни история за любов, предателства, отмъщение, приятелство, изкупление, вина и надежда се превръща в част от историята и на българския театър със своята премиера на сцената на Младежки театър „Николай Бинев“.

Автор на драматизацията е Юрий Дачев. Режисьор на спектакъла „Граф Монте Кристо“ е Бина Харалампиева. Сценографията е дело на Свила Величкова и асистент-сценографа Ванина Цандева. Композитор на спектакъла е изключителният Асен Аврамов.

Предателство, любов, жажда за отмъщение и надежда за изкупление са само част от ключовите елементи в тази завладяваща адаптация на класическия роман на Александър Дюма-баща. Франция от XIX-и век оживява пред очите ни, проследявайки изпитанията и премеждията на Едмон Дантес (Калин Врачански) – моряк, предаден от своите най-близки приятели и несправедливо обвинен в престъпление, което не е извършил. Присъдата е жестока и Едмон Дантес е изпратен в страховития замък „Иф“.

Дантес успява да избяга и да се завърне в обществото, преобразен като граф Монте Кристо, планирайки да отмъсти на всички, които са го предали в миналото. Той е все по-погълнат от стремежа си за отмъщение, но дали този заслепяващ стремеж няма да погуби самия него, най-голямата му любов – Мерседес (Койна Русева), и да го превърне затворник на собствената му омраза към подлостта и предателството…

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации