24 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, юни 16, 2024

По повод 24 май НДК – Варна започва кампания за обновяване

Най-четени

Още публикации

Фестивалният център в морската столица ще почете празника с огромен портрет на Кирил и Методий, цветя и изчистена предна фасада.

Сградата е на всички нас, затова нека й се радваме, но и да я пазим, призовават от екипа.

Ръководството на Националния дворец на културата във Варна (Фестивален и конгресен център – Варна) стартира мащабна кампания, чиято цел е обновяване, модернизиране и обживяване на комплекса, за да се превърне той отново в истински Дворец на културата. Промените ще бъдат, както отвътре, така и отвън и ще засягат, изчистване и освежаване на фасадата, дигитализиране на сградата, богата културна програма, нов живот за емблематични пространства и т.н.

По случай празника на българската азбука, просвета и култура, на централния вход на комплекса ще бъде поставен голям транспарант с образа на Кирил и Методий. Поводът съвпада и със стартиралата вече акция, от ръководството за почистване на фасадата, предвижда се да бъдат поставени и предупредителни табели, както и да бъде осигурена охрана и видеонаблюдение, за да бъдат предотвратени бъдещи вандалски набези.

От екипа на НДК-Варна призовават всички варненци и гости на морската ни столица, които посещават емблематичната сграда, да бъдат отговорни и да пазят този безспорен символ на културата. „Тази сграда е сърцето на града, любимо място на варненци, но освен за развлечение, тя е и нещо с което се идентифицираме и гордеем, затова всички ние, освен да й се радваме, сме длъжни и да я пазим“, убедени са от ръководството на фестивалния комплекс.

Източник: Пресцентър на ФК

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации