20.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, юли 27, 2024

Най-евтиният град в Европа: Ниските цени привличат все повече туристи

Най-четени

Още публикации

С идването на лятото много българи искат да прекарат няколко дни да стоят далеч от ежедневния шум. За тази цел има много, които търсят евтини дестинации, но които също могат да предложат нещо. Наскоро топ, публикуван от Forbes, установи кой е най-евтиният град в Европа, където само за 5 лева ядете това, което искате и ниските цени привличат все повече туристи.

Туристите търсят нискобюджетен престой в Европа
След като преминаха през пандемия, икономическа криза и война, която е в разгара си, туристическите дестинации започнаха да стават все по-скъпи, в резултат на последиците от тези ситуации.
И все пак, според известната публикация Forbes, 2024 може да бъде годината с някои изключително евтини дестинации, с най-евтините места в Европа.

Според цитирания източник нов доклад, който анализира градовете на континента, установи, че разходите са спаднали в 60% от дестинациите, сравняване на цените за кратки почивки в 37 града в Европа, както като цяло, така и за някои специфични елементи, като настаняване, хранене и културни забележителности.

Топ 10 е доминиран от дестинации в Източна Европа и сред тях се намира най-евтиният град от Европа.

Кой е най-евтиният град в Европа
Изненадващо, въпреки че доскоро не изглеждаше важна туристическа атракция, Вилнюс, Литва е най-изгодната градска почивка в Европа, докато Белфаст, столица на Северна Ирландия изпревари Дъблин и става вторият най-скъп град в Европа, според ново проучване.

Средната цена на основните туристически продукти, цитирани в литовската столица, включва чаша кафе в кафене или бар за 2,11 евро, бутилка местна бира за 3,22 евро и вечеря с три ястия за двама с бутилка домашно вино за 69,43 евро.

Годишният барометър на градските разходи цели „да покаже кои европейски градове предлагат най-доброто съотношение цена / качество” и се изчислява въз основа на кошница от 12 типични предмета, включително серия от напитки, вечерно хранене, настаняване, разглеждане на забележителности и транспорт в града.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации