24 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, юни 16, 2024

„Тик-ток“ партия е огромната изненада на изборите

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

Екзитполовете на различните агенции дават на формацията между 2 и 3,5%

Партия „Величие“ се оказва истинската изненада на предсрочните парламентарни избори.

Партията изцяло се движи от социалните мрежи – Фейсбук, Ютуб и Тик ток.

Според екзитполовете тя постига неочакван за всички резултат от 2% – 3,5%.

Кои са „Величие“?

В сайта на партията пише, че нейн председател е Албена Пекова, но в същото време в публикация от 17 април се твърди, че полк. Николай Марков застава начело на организацията и че „вече е стартирана съответната процедура“, предаде „Епицентър“.
Марков води листата на „Величие“ не къде да е, а в 25-ти столичен МИР, често наричан от медиите „лидерски“, защото тук начело на кандидат-депутатските списъци са Бойко Борисов от ГЕРБ, Корнелия Нинова от БСП, Костадин Костадинов от „Възраждане“. Полковникът води и листата на партията в Пловдив, с което напълно копира Борисов.

Полк. Марков е известен с активността си в интернет. От публикациите му в Ютуб се разбира, че партията е направила активна кампания, като популярните ѝ лица не само са обиколили страната, но са провели и срещи с българи в чужбина, като Мюнхен и Виена.
Марков изтъква, че са обиколили 50 града и три държави.

Името на Николай Марков нашумя през 2007 г., когато бе уволнен от НСО след скандал с президента по това време Георги Първанов. Тогава Марков твърдеше, че Първанов реабилитирал кадри на Държавна сигурност в НСО и в разузнаването.
Полк. Николай Марков е роден през 1970 г. Завършва военното училище във Велико Търново, а след това и право.

В централния софийски 24 МИР водач на „Величие“ е популярният певец Етиен Леви.

Във „Величие“ е и Виктория Василева – бившата дясна ръка на Слави Трифонов. Тя е водач на листата на партията в София – област.

Едно от водещите лица на партия „Величие“ е Ивелин Михайлов. Името му нашумя покрай „Исторически парк“ край село Неофит Рилски в община Ветрино. Михайлов е един от инициаторите на атракцията. Паркът е разделен на няколко тематични обекта, с идеализирани архитектурни реконструкции, отговарящи на различни исторически епохи.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации