27.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, юли 19, 2024

БСП избра Борислав Гуцанов за председател на ПГ на БСП

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

Националният съвет на БСП избра Борислав Гуцанов за председател на ПГ на БСП. След пленума от новото ръководство дадоха брифинг.

„Последните дни се изприказваха много приказки за някакви предателства, за някакви преврати, колаборации, мафии и какво ли не. С днешните решения и с хода на нашия Национален съвет, смятам разбихме две основни лъжи. Първата от тях е за някакъв преврат, който се извършва в партията. Зад някакви тъмни сили, които стоят зад днешния национален съвет. С днешното заседание така нареченият преврат върна колективното начало, правилата и устава в във функционирането на партията и противно на всички изписани лъжи не е имало никаква форма на реваншизъм, рязане на глави, фалшиви делегати и т.н“, заяви Атанас Зафиров, който е временно изпълняващ длъжността председател на ПГ на БСП.

Допълни, че и втора лъжа е опровергана, а именно, че целта на днешния пленум е свикване на извънреден конгрес и промяна на устава с цел отмяна на прекия избор.

„Нищо такова не се е случило. Вървим по зададения от партията ред“, категоричен беше той.

За зам.-председател на НС предложиха Драгомир Стойнев. Избран е и ръководител на делегацията на социалистите в ЕП в лицето на Кристиан Вигенин. Друго решение, което взеха от партията е Калоян Методиев да напусне НС, реши единодушно Националният съвет на БСП. Ако откаже, няма да бъде част от ПГ.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации