26.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, юли 19, 2024

Младите у нас отказват да работят за по-малко от 4300 лв заплата

Най-четени

Още публикации

Младите хора отказват да работят за по-ниска заплата от 4300 лв, показва проучване на Bulgaria Wants You и JTN. Става дума за 80%. 

  • Младежите на възраст между 18 и 35 г. у нас смятат, че трудово възнаграждение от 1200 лв е ниско и желаят да получават малко над 4300 лева в близката една година, сочи проучването.

  • Над 60% са категорични, че хибридният начин на работа е важна възможност като все повече младежи смятат, че у дома са по-продуктивни отколкото в офис – разликата е от 8% на годишна база.

  • 51% от хората в проучването биха се върнали в родния си град, ако получат адекватно предложение за работа, сочи проучването.

  • 50% от младежите са готови да стартират собствена компания, а 45% мечтаят да са публични личности и създатели на съдържание, вместо да вземат твърда заплата.

  • Младите българи до 35 години са много по-склонни да разчитат на собствени сили – 74% казват, че сами носят отговорност за успешното си развитие в кариерата, а 49% посочват, че са готови да жертват от личното си време за професионалната си реализация.

снимка: pixabay.com

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации