35.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, юли 18, 2024

Ако снимаш девойки на плажа в Гърция, без тяхно знание,  те грози глоба до 30 хил. евро

Най-четени

Още публикации

Полицията в Александруполис арестува двама чужденци, обвинени в правене на снимки на къпещи се млади момичета без тяхно съгласие.

Според полицията и протоколната информация част от къпещите се, забелязали мъжете, подали сигнал в полицията по телефона. В крайбрежната зона на Александруполис незабавно пристигнали полицейски служители, които след наблюдение на обвиняемите, ги задържали, пише Труд.

При извършената проверка на фототехника е установено наличие на материали, свързани с оплакванията, в резултат на което на арестуваните са повдигнати обвинения за нарушение на личните данни.

За неразрешено снимане/видеозапис, максималното наказание в Гърция, предвидено в закона, е лишаване от свобода не повече от три (3) години или глоба не повече от тридесет хиляди евро (€30 000).

Незаконното записване на лични комуникации се наказва с лишаване от свобода до десет (10) години или глоба до сто хиляди евро (100 000 евро), или и двете.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации