25.8 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, юли 20, 2024

Ученик от Варна получи присъда за разпространение на наркотици

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

Една година „лишаване от свобода“ с три години изпитателен срок е наказанието, което прие да търпи ученик от варненска гимназия. То му беше наложено, след одобрено от Варненския окръжен съд споразумение, постигнато между прокуратурата и защитата на момчето, съобщиха от пресслужбата на трибунала. Пред съда то се призна за виновно за държане на високорискови наркотични вещества, с цел разпространение.

Страните по делото приеха за безспорно установено, че на 13 януари миналата година, тогава 17 –годишният младеж, като е могъл да разбира свойството и значението на извършеното, както и да ръководи постъпките си, държал марихуана и метамфетамин на обща стойност 23,58 лева. На същия ден продал от едното вещество съответно 0,71 грама и от другото 0,17 грама.

Пред съда, момчето заяви, че е съгласно с параметрите на споразумението, доброволно го е подписало и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

Подсъдимият прие на плати и направените по делото разноски от 446,80 лева в полза на Държавата по сметка на ОД на МВР – Варна.

Варненският окръжен съд намери, че споразумението не противоречи на закона и морала, поради което го одобри. То не подлежи на обжалване и има последиците на влязла в сила присъда.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации