23.8 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, юли 15, 2024

Тома Биков коментира спряган ли е Борисов за премиер при ротацията

Най-четени

Още публикации

Конфликтите и търканията са симптом, те не са причината за това, че правителството изглежда слабо.

Това каза пред БНР депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков, председател на парламентарната комисия по култура и медии.

„Все по-малко ние, които подкрепяме правителството – и ГЕРБ, и ПП-ДБ – знаем кой взема решенията и кой носи отговорност. … От ГЕРБ от самото начало искахме отговорностите да бъдат ясно обозначени, за да е ясно кой в какво участва и кой за какво отговаря, но колегите от ПП-ДБ предложиха тази иновация. Вчера Слушах Кирил Петков, че и това вече стига до този извод, че е по-добре да има яснота по тези въпроси. Да е ясно, че този министър е излъчен от определена политическа формация и тя носи отговорност за него. И да има ясни механизми за вземане на решения в тази коалиция“, коментира той.
По думите на Биков управлението се осъществява от коалиция, но не е осъществена по ясни политически правила, а е опитано да се направи нещо, което не съществува никъде по света:

„Да станеш министър и да не си политик – това е оксиморон. Няма такова нещо, ти си политик от първия ден, но уточнението е, че не си подготвен. … Това е абсурда, до който стигнахме“.
В органите на ГЕРБ никога не е обсъждана идея Бойко Борисов да бъде премиер при ротацията, така Тома Биков коментира изказано мнение на друг депутат от ГЕРБ – Радомир Чолаков, като уточни, че това е лично разсъждение, изразено от колегата му.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации