23.8 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, юли 15, 2024

Борисов: Ако има министри, които не са се справили добре, ще бъдат сменени

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира темата с евентуални промени при ротацията на кабинета.

„Честита Нова година! Да сте живи, здрави, да е мирна, щастлива. Като дойде 6-ти март – ще видите каква ще е ротацията“, каза пред журналисти той, пише „Новини.бг

„Благодарение на „некоалицията“ за всички кметове и населени места се отпускат немалко пари, които са възможни само заради това, че има правителство. Видяхме какво беше по време на служебните кабинети. В тази ситуация по-добре да се съсредоточим в работа с партиите, хората и структурите. Когато действа принцип на жесток самоконтрол между всички участници в управлението, мисля, че това към момента е добро за държавата. Има ясно разписано споразумение – Денков Габриел. При ротацията Габриел – Денков“, добави той.

За евентуална смяна на министри при ротацията, Борисов каза: „Ще се направи анализ на всеки един. Ако има такива, които не са се справили добре, нямат голям напредък, ще бъдат сменени“.

Той оцени работата на Калин Стоянов като „много добра“ от гледна точка на Шенген и опазване на границите. Борисов изрично благодари на австрийския бизнес, който е инвестирал в България за отвореното писмо, което е написал до австрийските политици. За да влезем в Шенген и по суша, трябва да покажем надеждна охрана на границата, смята Борисов. „С общи усилия на държавата, на президента включително можем да успеем за няколко месеца“, прогнозира лидерът на ГЕРБ и добави, че това може да се случи „до месеци“.

Качествени хора има във всички парти, но ДПС ясно са заявили, че министри в кабинета не искат, коментира още той.

„.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации