32.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, юли 14, 2024

Денков и Тагарев пристигат утре във Варна

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

Премиерът акад. Николай Денков и министърът на отбраната Тодор Тагарев пристигат на посещение във Варна в понеделник. 

На 22 януари, от 12:45 часа, кметът Благомир Коцев ще запознае министър-председателя със състоянието на свлачището при Рибарския плаж във Варна. Те ще направят обход на мястото на свлачището и ще обсъдят визията за брегоукрепващи дейности.

В 13:20 часа акад. Денков ще бъде гост на Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“, където заедно с кмета ще участват в състезателно решаване на задачи по математика със златния медалист от международния турнир WIMO Final 2023 в Малайзия – Дамян Накев и други шампиони от училището. На срещата с кмета на 11 януари директорът на МГ „Д-р Петър Берон“ Елеонора Павлова и майката на момчето Теодора Узунова подчертаха, че около 70 ученици от Математическата гимназия печелят олимпиади и състезания, а някой от тях успяват да повторят и потретят успехите си. Кметът Благомир Коцев тогава награди Дамян Накев с монета, реплика на най-старото обработено злато в света от Варненския халколитен некропол, а учителката на Дамян – Павлина Парушева – също получи от кмета монета с герба на Община Варна. Именно на тази среща Дамян и Коцев се договориха да организират турнир по решаване на задачи в училището, а кметът съобщи, че са осигурени около 9 млн. лв. да строителството на новата сграда на училището, а проектирането за около 680 хиляди лева вече е възложено предходния ден.

Събитията са част от програмата на премиера във Варна в понеделник, 22 януари, която започва в 10:00 часа във Висшето военноморско училище. Там министър-председателят и кметът ще участват в откриването на Център по оцеляване на море (Дълбоководен басейн) за подготовка на водолазите и формированията на ВМС, ВВС и силите за специални операции на Българската армия. На събитието ще присъстват и министърът на отбраната Тодор Тагарев и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации