13.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, май 2, 2024

Културна покана за смях: „Женско царство“ или как жените вземат властта, във Варна

Най-четени

Още публикации

Актьорите от Драматичен театър „Йордан Йовков“ канят почитателите на комедийния театрален жанр да се потопят в един измислен ефирен „трилър“, забъркан от режисьора Стефан Спасов в „Женско Царство“ от Ст. Л. Костов.

Датата е 13 февруари, а завесата в зала 2 на Фестивален и конгресен център във Варна се вдига в 19.30 часа. Билетите са в продажба на билетни каси „Българан“ и Фестивален комплекс. Онлайн билети могат да бъдат закупени от системата на ePortal.BG – ТУК и ФКЦ – ТУК

Преди началото на действието в тази пиеса един своенравен Бог е взел странно решение – мъжете да загубят своята сила и да я предадат на жените, т.е. мъжете изцяло да поемат домакинската работа, отглеждането на децата, а жените да станат глави на семейства и да поемат управлението на общината… Ролите са обърнати – мъжете са слабия пол – те се оплакват, хленчат и са обект на сексуален тормоз, а жените пият, бият, ухажват агресивно и злоупотребяват с властта… Опак свят, който може и да помогне на двата пола да се поучат от грешките си, а може и да не помогне… Не намирам друг скрит смисъл или по-дълбоки послания, а може би не съм достатъчно проникновен да ги видя. За мен тук става въпрос за забавление. Другият важен въпрос е мярката, качеството и изобрететалността в това забавление… Стефан Спасов

На сцената ще се превъплатят актьорите – Красимир Демиров, Татяна Христова, Владимир Трендафилов, Мария Генова, Филип Янев, Любов Николова, Валентин Андреев – Рафе и Валентин Георгиев.

снимка: Театър Българан

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации