21.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, май 11, 2024

Дупката на Варна става място за отдих

Най-четени

Още публикации

В Индикативната програма за общински проекти на Министерството на финансите, гласувана с държавния бюджет за 2024 г., Община Варна получи финансиране и за още три градски обекта, свързани с култура и отдих.

Това заяви заместник-кметът на Варна по образование, култура и спорт Павел Попов по повод проектобюджета за 2024 година.

Част от средствата са предназначени за проектиране и изграждане на зона за обществен отдих в района на т.нар. Дупка на стойност 1 млн. лв.

Вторият проект е за реконструкция и основен ремонт на прилежаща сграда към Художествения музей „Георги Велчев“ с цел създаване на арт център на стойност над 505 хил. лв.

Третият обект е изработване на инвестиционен проект „Консервация, реставрация, социализация и експониране на Аспарухов вал“, на стойност около 200 хил. лв.

Припомняме, че миналата седмица пред медии кметът на Варна Благомир Коцев заяви, че трябва да се направи допитване до варненци какво искат да има на мястото на Дупката.

„Може би това ще бъде един от първите референдуми, които ще направим. Предпочитам по-широка обществена дискусия“, допълни той.
Община Варна ще преговаря за изкупуване на частния терен в Дупката, каза тогава Коцев.

Той посочи, че се очаква ликвидация на дружеството („Централен универсален магазин Варна“ АД) в рамките на тази година. По думите му това означава, че Общината ще влезе във владение на територията на Дупката, която ще стане общинска собственост. Става дума за близо 3 дка. На този етап обаче остава въпросът с частния терен в територията ѝ, който е около 900 квадрата.

„Въпрос на преговори е с частното лице. Направена е първа среща. Набелязахме възможни сценарии за развръзка на тази съсобственост. Изявиха желание за общ проект, но Общината не е проявила интерес засега. Смятам че ние трябва да реализираме този проект“, каза тогава Коцев.

снимка: фейсбук

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации